VastgoedCert: kwaliteit gegarandeerd

VastgoedCert is het landelijke kwaliteitsregister van makelaars in onroerende zaken (o.z.). Uiteraard is Willems Makelaars uit Breda aangesloten bij dit branche-brede platform. In heel Nederland zijn zo’n 6500 makelaars aangesloten.

Waarom VastgoedCert?

VastgoedCert werd in 2004 opgericht na het vervallen van de wettelijke beëdigingsplicht van makelaars in 2001. Vanaf dat moment mocht namelijk iederéén zich makelaar noemen en dus ontstond de behoefte aan een kwaliteitskeurmerk. Een gecertificeerde makelaar mag de titel ‘RM’ (Register-Makelaar) voeren. Joep Willems is een RM-makelaar.

Wat doet VastgoedCert precies?

VastgoedCert certificeert en registreert makelaars in onroerende zaken. Een makelaar kan alleen gecertificeerd worden als hij of zij kan aantonen aan alle vakbekwaamheidseisen te voldoen. Dat wordt getoetst met een basistoets en een specialisatiegerichte theorie- en praktijktoets. Om de certificering te behouden, moet je als makelaar periodiek aantonen dat je vakkennis op peil is. Alleen dán wordt je certificering verlengd. De certificering is persoonsgebonden en betreft niet een heel makelaarskantoor.

Er zijn zoveel verschillende brancheorganisaties voor makelaars, wat voegt VastgoedCert eigenlijk toe?

VastgoedCert is gericht op de vakkennis en deskundigheid van individuele makelaars. Voor sommige brancheorganisaties is een certificering door VastgoedCert dan ook een voorwaarde voor lidmaatschap. Het verschil met bijvoorbeeld NVM is dat deze organisatie makelaarskantoren faciliteert en aan belangenbehartiging doet.

Online-register

In het online VastgoedCert-register zie je of jouw makelaar gecertificeerd is. Wil je direct in contact komen met een VastgoedCert-gecertificeerde makelaar met veel kennis van de huizenmarkt in Breda en omgeving? Neem dan contact op met Willems Makelaars in Breda.

Gemiddeld wordt

WILLEMS MAKELAARS

beoordeeld met een:

9,3