Wat is dat nou eigenlijk, het NWWI?

Het NWWI is het Nederlands Woning Waarde Instituut. Het NWWI ziet erop toe dat woningtaxaties eerlijk en deskundig gebeuren. Ook zorgt het NWWI ervoor dat taxatierapporten allemaal op dezelfde manier worden opgesteld. Het NWWI heeft daarvoor een digitaal taxatie-formulier gemaakt. Alleen taxateurs die aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen, mogen zich aansluiten bij het NWWI. In Nederland zijn dat er ruim 4.600. Ook Willems Makelaars uit Breda is uiteraard aangesloten bij het NWWI.

Is het NWWI voor mij als consument belangrijk?

Ja, indirect is het NWWI ook voor consumenten heel belangrijk. Het NWWI zorgt ervoor dat taxaties eerlijk verlopen en dat haar taxateurs goede kwaliteit leveren. Wanneer je als consument kiest voor een taxateur die aangesloten is bij het NWWI dan weet je dat je kiest voor iemand die zijn vak serieus neemt en bereid is zich aan strenge regels te houden.

Wat doet het NWWI precies?

Het NWWI werkt voor taxateurs, geldverstrekkers, intermediairs en woningbouwcorporaties. De organisatie zorgt ervoor dat taxaties volgens uniforme richtlijnen verlopen en dat zichtbaar wordt hoe de waarde van een pand tot stand is gekomen.

Ik zoek geen taxateur, maar een makelaar. Dan heb ik toch niks te maken met het NWWI?

Dat is niet helemaal waar. Het klopt wel omdat je als particulier nooit rechtstreeks te maken hebt met het NWWI. Het NWWI werkt met taxateurs en niet met particulieren. Máár wanneer je als particulier een makelaar zoekt, ben je van plan een huis te kopen of te verkopen. Dat brengt grote financiële risico’s met zich mee. Het is in jouw eigen belang dat de waardebepaling van het huis dat je wil kopen of verkopen, heel goed klopt. Een makelaar die tevens taxateur is en die is aangesloten bij de NWWI, laat daarmee zien dat hij up-to-date is en aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet.

NWWI in Breda

Wil je meer weten over het NWWI? Kijk gerust op www.nwwi.nl. Wil je direct in contact komen met een NWWI-taxateur die werkt in Breda en omgeving? Neem dan contact op met Willems Makelaars in Breda.

Gemiddeld wordt

WILLEMS MAKELAARS

beoordeeld met een:

9,3