Online bieden: nieuw in Breda

Online Bieden is een landelijke pilot van de NVM en is bedoeld om het biedproces van een populaire woning transparanter te maken. Willems Makelaars is één van de eerste makelaars in Breda die deze mogelijkheid biedt. De eerste ervaringen zijn positief. Vandaar dat wij binnenkort ook een appartement aan de Bothastraat via Online Bieden gaan verkopen.

Online bieden: eerlijker voor koper én verkoper

Online bieden is eerlijker omdat je als koper wéét wat jouw concurrenten geboden hebben. Daardoor kun je meteen beslissen of en hoeveel je méér wil bieden. Zo voorkom je dat je onnodig veel méér biedt dan andere gegadigden. En dat is ook precies waarom de NVM met deze landelijke pilot Online Bieden is gestart: méér transparantie in het biedproces. In heel Nederland doen 40 makelaars mee aan deze proef. Willems Makelaars is één van de twee deelnemende makelaars in Breda.

Online bieden, hoe werkt het?

Als een woning via Online Bieden te koop wordt aangeboden krijgt de woning op funda het ‘NVM Online Bieden’ label. Ben je geïnteresseerd in deze woning? Dan kun je (na een bezichtiging) in het online-bied-systeem een bod uitbrengen. Op funda is bij de betreffende woning een linkje opgenomen naar dit systeem. Om gebruik te kunnen maken van het biedsysteem moet je je uiteraard eerst registreren.

Om het systeem ook juridisch waterdicht te maken, is je registratie pas compleet als je bij één van de deelnemende makelaars langs bent geweest met je identiteitsbewijs. Als je registratie compleet is, ontvang je een persoonlijke ID zodat andere bieders jouw identiteit niet kunnen zien. Uiteraard zijn gebruikelijke ontbindende voorwaarden, zoals bijvoorbeeld het voorbehoud van financiering, gewoon van toepassing. De woning wordt vervolgens per opbod verkocht.

Succesvolle ervaringen

De eerste woning waarbij Willems Makelaars Online Bieden heeft toegepast, is het appartement aan de Graaf Hendrik III laan 169 A in Breda. Een 10-tal geïnteresseerden gebruikte de mogelijkheid om te bieden. En het hoogste bod kwam uit op een niveau dat circa 8% boven het start bod lag. Met andere woorden, een prachtig resultaat met een zeer tevreden verkoper.

Daarom gaan we binnenkort een appartement aan de Bothastraat eveneens via Online Bieden in de markt zetten. Het appartement komt op funda en is dan voorzien van het ‘NVM Online Bieden’ label.

Online bieden in 3 stappen

Stel je wilt een huis of appartement kopen en zeker niet te veel betalen. Overweeg dan een woning die via Online Bieden wordt verkocht en doorloop de volgende drie stappen:

  • Je registreert je tijdig in het online-bied-systeem
  • Je rondt je registratie af door met je identiteitsbewijs bij Willems Makelaars langs te gaan
  • Je meldt in het biedsysteem bij welke woning je wilt mee biedenZodra het biedsysteem open is, kun je bieden en komt jouw droomhuis binnen handbereik.

Geïnteresseerd? Meld je dan aan voor Online Bieden. Neem contact op met Willems Makelaars via 076 5310900

Gemiddeld wordt

WILLEMS MAKELAARS

beoordeeld met een:

8,9